- Om Calle - Calle just nu - Vad har Calle gjort? - Bög, så funkar det - Pressbilder -


Vad
gör
Calle
Norlén?

Calle Norlén skriver, allt från krönikor och artiklar i tidningar till krog- och TV-shower för artister. Själv försöker han undvika att vara med i TV, såvida han inte ska prata om något han arbetar med - eller får bra betalt. Var tillfällig "TV-kändis" i början av 90-talet, då han tillsammans med Göran Everdahl babblade i baren och visade egna filmer för Stina i tittarsuccen "Dabrowski".
Under senare delen av 90-talet har han dessutom tillhört kärntruppen i Ingvar Storms P3-program "Spanarna" tillsammans med Gabriella Ahlström, Göran Everdahl och Jonas Hallberg.
Egentligen är Calle journalist, framför allt nöjesjournalist och krönikör, men under 90-talet började han att skriva alltmer för scenen. Han har bland annat gjort en kritikerrosad översättning av kultmusikalen "Little Shop of Horrors", som sattes upp med bland andra Björn Kjellman på Chinateatern 1995.
Genombrottet kom 1991 med revyn "Flott & Lagom" på Stora Teatern, där Calles texter fick strålande recensioner. Sedan dess har han varit en av Sveriges mest efterfrågade textförfattare som hjälpt en lång rad av våra etablerade underhållningsartister, från Siw Malmkvist till Magnus Uggla. För After Dark har han blivit något av en husförfattare - till senaste showen skrev han i princip allt som sas och sjöngs på svenska.
Samarbetar sedan 1988 nära och framgångsrikt med regissören Hans Marklund, framför allt krogshowerna på Hamburger Börs men även flera TV-shower. Det var Hans Marklund och Ulf Brunnberg, helt oberoende av varandra, som fick syn på Calles tidningsartiklar i slutet av 80-talet och från varsitt håll övertalade honom att börja skriva för scenen.
Calle är född och uppvuxen i Umeå, där han producerade tidningar från barnsben, skrev skolrevyer och ofta uppträdde själv. Vann talangtävlingen Nya Ansikten som 16-åring som ena halvan i numera nedtystade playbackduon "Small & Tall". I dag föredrar han dock att sitta i publiken när hans sceniska texter framförs.
I dag är han baserad i Stockholm men bor delvis i Barcelona, varifrån han distansarbetar för svenska media.

Calle lagar mat och ligger med Babben
Vad gör Calle just nu?
Hemma hos-intervju med Calle